TORNA L'ESTIU

Torna l'estiu. Tornen les panderoles i els mosquits. Tornen les sandàlies amb calcetins. Torna la superpoblació, els talls de llum. Tornen les pells de blanc nuclear. Tornen les notícies estúpides d'estiu. Tornen las vacaciones de los famosos. Tornen els melons d'Alger. Tornen les vesprades eternes, l'olor de panotxa i gespa tallada, el soroll de les cigales. Torna la pertinaz sequía. Torna l'estiu més calorós dels últims cent anys. Torna la Mare de Déu d'Agost i a les set ja és fosc.

Torna la vuelta al cole, torna "després de les vacances s'incrementa el número dels divorcis", tornen les fulles a caure dels arbres, tornen les col·leccions de ventalls i rosaris del món, tornen les oronelles a marxar, tornen les vinyes a mostrar-se prenyades, torna Tots Sants i Halloween sí, Halloween no. Torna el canvi horari, torna el altra vegada lo de que Franco va canviar l'hora, no, per favor. Torna l'amenaça de gota freda.

Tornen les vesprades fosques, el fred que gela el nas, l'olor de llar, torna a ser nadal en el corte inglés, tornen els informes d'esquí, tornen les fires de Nadal i les farteres, tornen els torrons i l'obligació de tindre un pla per Cap d'Any. Torna la grossa de Nadal i les anècdotes estúpides sobre la Grossa de Nadal.

Tornen els regals de reis i la temida cuesta de enero, tornen les rebaixes, torna la foscor post nadalenca. Torna febrer. Torna carnestoltes, torna Sant Maties i el sol ja pega a les ombries, torna a ser quaresma, torna Magdalena, festa plena, i falles i milers de mascletaes, torna Pasqua, Pasqua de les mones,  quines pantorrilles tenen les xicones, tornen les processons passades per aigua i unos diitas en levante, tornen les freses i les cireres, torna eurovisió, els exàmens de final de curs, torna Sant Joan. Torna l'estiu.

I entremig tindrem algun Je suis que ens traurà de la rutina, pot ser alguna campanya electoral amb les seues monges de clausura votant,  alguna notícia que acapararà les portades durant una setmana i caurà en l'oblit. Però els clàssics no, els clàssics mai moren.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL