Cròniques belgues, dia 3: BRUGES, PASSEJANT ENTRE CANALS.

El tercer dia ens alçarem i després de desdejunar, sortirem a passejar pels voltants del palau, els nostres dominis. Més tard agafarem el cotxe i marxarem cap a Bruges, la Venècia del Nord i capital del Flandes Occidental. Arribarem i afortunadament poguérem estacionar prop del centre. El primer que visitarem fou el Grote Markt, la plaça major de la ciutat on es troben alguns dels edificis més importants com el Belfort, el campanar, i el Hallen o mercat. Aquesta plaça és semblant a la Grand Place de Brussel·les, paga la pena seure's en una de les terrasses i prendre's un cafè o una cervesa. Aquí provàrem la Pauwel Kwak, una cervesa servida en una copa curiosa que pel que ens digueren era una copa emprada pels cotxers.

Bruges és una ciutat per perdre's pels seus carrers, el seu centre es troba congelat en el temps encara que tal volta li resta realisme, sembla un parc temàtic. Per menjar és aconsellable allunyar-se un poc del Grote Markt, més que res per escapar dels preus abusius. Nosaltres anàrem cap a la Langstrat tal i com ens aconsellava la guia. Pel camí ens trobarem el Vis Markt o mercat del peix. Dinarem en un restaurant anomenat Sacre Coeur que estava bé de preu i provarem una altra especialitat belga, la Carbonade Flamande o Stoofkarbonade, un estofat de carn amb cervesa negra.





Al sortir del restaurant passejarem cap al riu on es troben els molins de vent.Pujarem a un d'ells per una escalinata altíssima i molt empinada, però a canvi vam poder veure una bona panoràmica de Bruges. Marxàrem d'allí sense saber que no seria la última vegada que els molins es creuarien en el nostre camí belga. Ja era hora de fer el guiri i pujar a una de les barques que circulen entre els diferents canals. El trajecte en barca permet veure on es localitzen els principals edificis.



Tornant al centre passarem pel Beguinatge, un convent de monges que es troba en una petita illa sobre el riu. Es pot passejar pels seus jardins i contemplar tot el complexe que forma. Régine ens compra una petita selecció de xocolates belgues per degustar-los: trufes, florentines, manon i chocotofs. Ens els menjàrem en un pub que cap a les 18 de la vesprada ja tenia l'ambient nocturn, va ser una situació un poc estranya. Tornant cal al Grote Markt passarem pel costat de la catedral però no hi poguérem entrar per estar en obres. A la plaça del Burg, on està l'ajuntament vam veure una exposició de fotos a l'aire lliure peculiar. I per acabar ens menjàrem frikandel i frites amb pickles. I tornàrem al palau.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL