L´ISLAM PER A PROFANS O L´ISLAM SEGONS PROFAN

 L'islam, segons els meus alumnes de segon, és una religió politeista, és a dir, creuen en diversos déus. Alguns d'aquests déus són Déu, Al.là, Mahoma, una pedra negra, la Meca i Jerusalem, però no necessàriament. El primer dels preceptes de l'Islam ja el tenim clar, no hi ha més déu que tota aquesta llista de divinitats. El segon precepte consisteix a rezar todos los días con la cabeza debajo de una mesa. Si és la taula de la cuina o la del menjador, això ja queda al lliure albir dels creients.

El tercer precepte tracta de comer hasta que salga el sol, en una sort de bulímia. Altres opinen que quan s'ha de menjar és antes de que el sol se ponga. Suposem que si mengen quan el sol s'ha post es reprodueixen, o això eren els gremlins? A pesar de les discrepàncies, uns i altres tenen clar que aquest precepte s'ha de complir durant el mes del Ramadà, conegut també com Rabanán, Maradán o Rampapán.

El quart precepte sembla més fàcil de complir, no dar dinero a los pobres. No siga que deixen de ser-ho. Finalment el cinqué és més obscur, perquè obliga als fidels a peregrinar, almenys una vegada en la vida, a una ciutat estranya anomenada Mesa o Peca, que no està en Amèrica, per a més senyes. Algun alumne despistat també ha pensat que els musulmans deben emigrar una vez a la Almeja.

Sobre Mahoma, a banda de ser un dels déus d'aquesta religió, també se li atribueix la fundación de Jerusalén i la invención de la Ruta de la Selva, que unia Chincha, en el Perú, con la India.

Parlant ara sobre la civilització islàmica, sembla ser molt important, ja que els àrabs inventaron las alcachofas, los duraznos, las berenjenas, el arroz y el alcohol. Si tan prolífics són a l'hora d´inventar aliments, ens estranya que continuen havent-hi problemes de desnutriment en el món. Si haguérem de destacar alguna obra d´art representativa, aquesta seria sens dubte la Mentira de Córdoba, Argentina.

Ja que parlem d'art, permeteu-me una digressió per a comentar el imperio románico i el imperio gótico. En el primer, construian edificios bajos y los pintaban de un solo color. Mentre que, el imperio gótico se expandió para construir edificios altos y pintados de muchos colores. M'imagine una horda d'arquitectes del gòtic imposant l'arc apuntat amb foc i ferro. Un edifici destacat del romànic, fou el Coliseo de Roma, ara si parlem del gòtic, de seguida ens ve al cap la imatge de la Torre de Pizza o la Torre de los Ninjas.


Amb les patades que li peguen a la història, un ja no sap si plorar o riure's.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL