DE CULPES I CULPABLES

 Escric perquè Josep Vicent em diu que soc un gos, però també perquè hui dinant m'ha sorprés la notícia de la mort d'una coneguda actriu madrilenya. El primer pensament que m'ha vingut al cap és: "però no era a un programa de televisió?" i d'ací s'infereixen dues idees: 1 la immediatesa dels canals multimèdia fa oblidar que en molts casos són programes ja gravats; i 2 com si el fet d'eixir a l'altra banda de la pantalla atorgara alguna mena d'immunitat. 

A més resulta que el programa havia acabat ja feia dues setmanes, senyal de la poca atenció que em mereixia eixe programa. De veritat que abans el mirava, però de fa un parell d'anys ençà que eixa fórmula em resulta repetitiva, per això trobe que tot i sent-ne conscients, en eixos programes cerquen el circ i personatges histriònics que mantinguen fidels els espectadors. Recordava que hi era perquè a les xarxes socials es comentava que no pareixia trobar-se bé de salut mental, segons els seus comentaris i de les seues reaccions. Tots en feien burla perquè la televisió deshumanitza i ara tots volen un culpable a qui responsabilitzar d'una acció premeditada i no accidental i llevar-se de damunt el remordiment. No és cap secret que els mitjans de comunicació fan això, exposar el bufó de torn per a continuar fent negoci, al cap i a la fi es guien per les lògiques del capitalisme la major part de la societat premia eixes conductes. La televisió és com el tità Cronos que devorava les seues criatures per a poder continuar existint. 

Comentaris

  1. D'aquest viatge em sap malament que la societat no en fa un tall net, perquè qui miren eixos programes no és només els pares sinó que els fills també, amb la qual cosa, tot es perpetua. Per tant, és una cadena que té les baules ben subjectes i continuades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobes que existeix això? La televisió és cada volta més un mitjà d'un grup social en concret, i si mires la programació va molt dirigida a un segment de la població que passa molt de temps en casa, sovint a soles. O al manco és a eixe segment a qui va dirigida la programació i la resta segueix perquè no s'ofereix res de millor.

      Elimina
    2. Simplement cal fer una enquesta entre els xiquets: molts d'ells miren Masterchef, per exemple. Et sorprendria què miren entre els 8 i els 14 anys.

      Elimina
    3. Però insistisc, es mira això perquè agrada o al final la gent acaba per acostumar-se al que hi ha? El panorama audiovisual en eixe aspecte és molt dessolador.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL