L'AIRE DE BARCELONA

 Fa unes setmanes, quan estiguérem per Barcelona, vam poder visitar l'edifici de Gaudí dels Milà i pujàrem fins a la terrassa per a poder vore les famoses xemeneies amb forma de dracs o de soldats, no es posen d'acord sobre què epresenten exactament. Des d'allà dalt es podia vore al fons la inacabada Sagrada Família i més avall del carrer, la Casa Batlló. El dia anterior anàrem a l'Hospital Sant Pau, disseny de l'arquitecte Doménech i Montaner i també al Park Güell. A la vesprada passàrem per davant del Palau de la Música Catalana, pujàrem a la terrassa de la catedral i entràrem a les esglésies de Santa Maria de la Mar i de Santa Maria del Pi. De refiló veiérem el Museu Picasso i les columnes del temple d'August de Barcino. En fi, que tota esta exposició monumental em va fer vindre de nou el cuquet d'estudiar art, d'entendre amb més profunditat allò que tenim davant, de comprendre el seu sentit dins de la societat. Què té l'aire de Barcelona que és tan inspirador?  

Comentaris

  1. A vore, Barcelona té el mateix que Londres, París o Berlín. Són ciutats que acumulen tot d'estímuls que no hi ha en les ciutats menudes o els pobles. Em passa el mateix pel que fa a l'arquitectura, però quan vaig a la muntanya, per exemple, m'agradaria saber amb més pregonesa la natura que tenim davant. Crec que com a persones sensibles i que hem comprés que tenim mancances de coneixement, ens resulta necessari saber més de tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La infelicitat provocada per no saber, en contra de la felicitat que prové de la ignorància. De tota manera em pareix injust que la cultura estiga tan centralitzada, que siguen les ciutats les que tinguen un excés d'oferta i pobles i viles, gens o les molles. I això també repercutirà en una falta de valoració, vull dir, els grans museus com el British, el Prado o el Louvre tenen tantes obres d'art que unes a altres s'eclipsen i l'esgotament d'una visita condueix a la banalització. Però si eixos museus estigueren repartits en museus més petits, les obres tindrien la valoració que mereixen al gaudir de la seua unicitat.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL