SEXUALITAT COM LES HEMORROIDES

 Passen els anys, canvien les lleis, unes generacions succeeixen a les altres i tantmateix hi ha actituds i situacions que es resisteixen a desaparéixer, que sobreviuen a l'esdevenir del temps ben arrelades en els nostres atavismes socials. 

En el viatge de final de curs els del nostre grup s'ajuntaren amb els d'altres centres i llavors els adolescents, que pareixen gats d'eixida, necessitaven interactuar entre ells. Llavors fent la nostra ronda de corredor en l'hotel, ens trobàrem xics del nostre grup amb xiques d'altres i viceversa amb les xiques. Però em vaig adonar que amb uns i altres l'actitud que adoptaven i els consells que donaven els meus companys divergien prou. Per exemple, als xics els esperonaven a deixar el pavelló ben alt i altres frases típiques de la cultura heterosexual unga-unga. Per a les xiques, en canvi els consells eren d'anar alerta, en cap cas es considerara que les conquestes amoroses d'una xica siguen motiu d'orgull, sinó element de preocupació. 

Però no va ser sols això, comentaris propis d'una societat franquista. El que més em va cridar l'atenció va ser el que no es va dir, això és, cap paraula, cap consell per als homosexuals. Eixos no compten, els adolescents homosexuals no són dignes de formar part d'eixe joc amorós, ho han de viure en silenci, com les hemorroides i en absència de consells d'adults, han d'aprendre la seua sexualitat a base d'experiència, que en els temps que corren, no és gens encoratjador. 

Comentaris

  1. Certament, és molt poc educador dir aquestes coses als alumnes, amb la qual cosa encara hi ha molt de camí a recórrer en l'educació d'alumnes en allò que no és específicament de la matèria. En el cas dels hòmens, encara no hi ha una sensibilització en el tema de les noves masculinitats o masculinitats igualitàries.

    Pel que fa a la idea última de l'homosexualitat i la invisibilitat, et posaré un cas relacionat: quant als grups de música del comboiet valencià sembla que van per aquesta línia inercial i no pense que algun dia, els de la Fúmiga o els de Zoo, els nasca cantar una cançó de temàtica amorosa homosexual, en primera persona.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL