NAUFRAGI A HARTLEPOOL


Un matí a principis del segle XIX els habitants de Hartlepool (al sud de Newcastle) s'alçaren estorats en veure apropar-se un vaixell francès. Estaven tots esglaiats, car eren els temps en què Napoleó dominava Europa i havia imposat un bloqueig a la Gran Bretanya. Els homes es van disposar a lluitar, les dones majors s'emparaven al nostre Senyor. No sabem si a causa dels resos o del camp electromagnètic que protegeix la Pèrfida Albió de les invasions marítimes, la nau es va enfonsar sense deixar supervivents.

Al cap d'una estona veieren emergir d'entre les ones, com si d'una Venus es tractés, una mona vestida amb un uniforme militar francés. Però resulta que els habitants de Hartlepool mai havien vist una mona i molt menys un francés, així que van pensar que es tractava d'un soldat gal. El van apressar i les autoritats l'interrogaren durant hores, sense entendre una paraula del que el simi deia, car ningú en el poble sabia francés. Així com que no sabien com eren els francesos ni com el francés sonava, acusaren a la mona d'espia al servei de Napoleó i la penjaren. 

Esta història ens ensenya el següent: en primer lloc, si una mona va arribar a ser un soldat francés, qualsevol pot fer el que vulga. En segon lloc, les històries amb mones són sempre gracioses, de fet Gibraltar és graciós perquè té mones, give us the monkeys, keep the rock

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL