DRETS EN TEMPS DE GUERRA

 La Unió Europea decideix prohibir la difusió d'alguns mitjans de comunicació russos perquè difonen "informació tòxica" i a mi em preocupa si això crearà un precedent, si en el futur se censuraran altres mitjans de comunicació amb el pretext, i a criteri de qui així ho decidisca, que difonen informació tòxica. Un senyor en twitter em diu iradament que és el que demanen els temps de guerra i el que cal fer. 

Sovint es diu, i és de les principals causes, és cert, que la crisi econòmica que deixà la Gran Guerra creà el clima social necessari perquè germinara el feixisme, però també durant la Guerra es prengueren una série de decisions que acabarien per afeblir les democràcies occidentals. Eren mesures que segons els apologetes, eren necessàries per als temps que vivien, com donar un major pes a l'executiu, acurtar els debats parlamentaris, el govern per decret, la legislació a base de cor i de sentiments patriòtics, vicis que després no pogueren ser eliminats. Que la guerra no siga mai un pretext per a retallar-nos drets.

Comentaris

  1. Oh, a Rússia emeten informació tòxica, Oh!

    Ai, el canal 9 o ai les televisions espanyoles. Al remat, la guerra no és un pretext per a retallar-nos drets: de fet, és u dels pretexts. La llei mordassa, per exemple, no ve d'aquesta guerra, ni el Valtònyc està com està per aquesta raó també. La por que tinc és que Europa acabe esdevenint més que una Espanyota bananera. Açò sí que fa mal.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ph-CA_tu5KA

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL