DISSETÉ DIA: LA PRINCESA DE BABILÒNIA

Les vesprades són molt llargues i l'ordinador se m'ha trencat així que tampoc puc teletreballar. Estic jugant al Mario Odissey. L'argument és el de sempre, Browser ha segrestat la princesa i Mario ha de rescatar-la. Aquí la novetat està en el fet que Browser s'ha fet ajudar d'una família de conills que són planificadors de casaments (wedding planners sona més esfereïdor) per a organitzar la cerimònia nupcial a la lluna. El cas és que en la mitologia japonesa els conills i la lluna sempre van acompanyats.

Segons conta una llegenda japonesa, d'origen xinés, un conill, una rabosa, una llúdria i una mona es van reunir per a ajudar uns humans famolencs. Cadascú va aportar allò que va poder: plàtans la mona, peix la llúdria i carn la rabosa. El conill va portar herba però com que els humans no mengen herba, el conill es va oferir ell mateix com a aliment per als humans. El Rei del Cel veient la bona acció del conill, va decidir dibuixar la seua imatge en la lluna com a recompensa. Així, quan fa lluna plena es pot vore el conill sobre la superfície celest preparant mochi, un dolç típic japonés.


                                    La leyenda del conejo de la luna

Dos dibuixos que veia de menut en tenen referències però clar, sense coneixement estes referències passen desapercebudes. Per exemple, en Dragon Ball Son Goku es va enfrontar una volta amb un conill humanoide i el va castigar desterrant-lo a la lluna. En un altre anime japonés, Sailor Moon és la princesa del regne de la Lluna i es reencarna com una adolescent que té el nom de Bunny, conillet en anglés. És una de les coses que m'agraden de la cultura japonesa, utilitzen els seus mites i les seues llegendes per a fer creacions culturals modernes. Aquí en canvi ho amaguem tot i acabem per adoptar el folklore dels altres.

                                   Diario de Dragon Ball


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL