2016

-Em vaig comprar un cotxe. Crec que ha sigut el més destacable de l'any i després de quasi nou anys de tindre carnet. He aconseguit major independència però també he hagut de reaprendre a conduir.

-Vaig deixar el treball en l'agència de viatges. Estava fart de suportar el maltractament diari del cap. Esta experiència m'ha servit per a aprendre molt sobre drets laborals i la seua importància i que tot no és tindre treball i guanyar diners. També he aprés que vivim en una zona que pel turisme, els treballadors no tenen quasi drets i el pitjor de tot, a poca gent li importa.

-Vaig començar a fer classes d'espanyol amb un romanés.

-Vaig començar a afeccionar-me a la pastisseria i a la rebosteria.

-Vaig començar a treballar en una botiga de barbacoes per a uns anglesos i vaig aprendre a vendre barbacoes en sis llengües diferents. Al principi era entretingut però a poc a poc anà perdent la gràcia, a banda de suportar cada dia les mil i una raons per les quals els anglesos són superiors i els del sud som malfaeners era un poc avorrit.

-En casa havíem de renovar la instal·lació elèctrica i vam acabar reformant casa sencera de manera que se'm va ajuntar el treball, les oposicions i la reforma i la meua estació preferida, la primavera va passar volant. Durant uns mesos tota la nostra casa era una terrassa envidrada de manera que era com viure en un loft de Nova York però sense alts índexs de criminalitat.

-Vaig conduir per primera vegada fins a Alacant i per dins encara que trobar el camí de tornada a casa va ser complicat.

-Em vaig presentar per segona vegada a les oposicions de professor i vaig caure en la primera ronda.

-En les oposicions em vaig retrobar amb Vicent, que vaig conéixer fa molts anys en una excavació arqueològica en Xàbia.

-He utilitzat enguany més el twitter, em pareix una bona ferramenta per a saber què passa al món i conéixer gent d'altres llocs. A més té l'avantatge que selecciones la gent que segueixes i no has de tindre a gent per compromís com succeïx amb el facebook. També he desvirtualitzat alguns twitters com Vicent o Jordi.

-Gràcies a Vicent vaig tindre l'oportunitat de publicar un article històric.

-Tenia pensat anar de vacances a Àustria però el cap em va donar els dies que em corresponien solts, de manera que vaig anar de vacances a València. Vaig conduir per primera vegada fins a València i per València.

-Se'm va acabar el contracte i m'oferiren continuar en unes condicions il·legals així que vaig decidir deixar la botiga.

-Amb unes vacances imprevistes vaig viatjar a Itàlia, per quarta vegada i sense companyia. Vaig visitar el nord que encara no coneixia: Torí, Milà, el Llac de Como, Pavia i Bèrgam.

-El dia abans de marxar a Itàlia vaig veure des de la platja que hi havia fum pel Puig de la Llorença. En eixe moment no n'era conscient de la catàstrofe que s'apropava.

-Vaig trobar feina en una acadèmia com a professor d'anglés encara que únicament hi vaig unes poques hores a la setmana.

-Vaig viatjar a l'illa de Tabarca per primera vegada i vaig conéixer Santa Pola.

-Vaig retrobar Helena, una companya de la universitat que no havia vist des de feia sis anys.

-Va fer un any que em vaig mudar a Calp i últimament m'he sentit un poc deslocalitzat. Ja no em sent que siga de Xàbia. Hi vaig viure díhuit anys i temporades en els darrers deu anys però ara si hi vaig, em sent un poc visitant. Per contra em sent més de la Marina així que supose que el canvi és positiu.

-Vaig viatjar a Barcelona per sisena vegada i la vam recórrer de dalt a baix així que també és la vegada que més coses he vist.

-Vaig participar en dos processos selectius que a banda de fer-me perdre el temps i enfonsar-me la moral no em van aportar res. Tres oposicions en un any és més que suficient.

-Vaig reprendre anar a córrer i encara que estic lluny de les distàncies que corria abans, a poc a poc vaig recuperant la forma.

-Després de més d'un any vaig acabar el mapa dels benis i he de dir que a molta gent li ha semblat interessant.

-Vaig sobreviure a tres dies de gota freda vivint al costat d'un barranc.

-Vaig desvirtualitzar a Víctor i a Maria.

-Aquest any també he descobert molts llocs de la Marina: l'Empedrola i el castellet de Calp, Benimarco, Lleus i Pinos en Benissa, Masserof en Xaló, el castell d'Orba, Alcalalí i la seua ermita de Mosquera, el cementeri dels anglesos, el castell i la platja de les Deveses de Dénia, Murla, la Torre de l'Or i la cala del Cap Blanc de Teulada, el centre històric d'Ondara.

-Com que la majoria dels meus alumnes són romanesos vaig començar a interessar-me per aquesta llengua. També vaig començar a mirar cosetes sobre la llengua persa i vaig intentar aprendre holandés.

En definitiva ha sigut un any en què han passat moltes coses, altres que de segur me n'oblide i altres que tampoc cal dir. Espere que el 2017 siga menys frustrant laboralment i poder viatjar un poc més lluny.

Comentaris

  1. Qué guay, estoy entre lo destacado del 2016 :D
    Al final te han pasado muchas cosas este año! Tenías que haber dejado la casa como el loft, le daría un aire bohemio.
    Suerte con tus proyectos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I la resta de la casa? Un armari gegant? xD. Moltes gràcies!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL