HUI, SOPAR PER A UN

Què és el més tradicional en Alemanya la nit de Cap d'Any? En primer lloc ells l'anomenen Sant Silvestre, encara que no facen cap festa en honor del sant, és simplement la coincidència del Santoral. En segon lloc, no fan cap celebració especial, es sopa a l'hora acostumada, of course, i després a esperar que siguen les 12 de la nit. Aquí no existeix la tradició de menjar raïm, de fet no hi ha cap tradició sobre la fi de l'any. L'únic que podria ser considerat com a tal és l'emissió de Dinner for one, un programa de la televisió alemanya que emeten totes les televisions alemanyes, pitjor que el discurs del rei.

Dinner for one és un sketch de 20 minuts protagonitzat únicament per dos personatges, Miss Sophie i el seu majordom James. La senyora Sophie celebra el seu 90è aniversari i prepara el típic sopar. Els convidats són els seus amics Míster Pommeroy, l'almirall von Schneider, Míster Winterbottom i el senyor Toby. El problema és que aquests convidats fa temps que han mort, per tant són convidats imaginaris.



La senyora Sophie alça la seua copa per brindar i al seu majordom li toca fer de cada convidat, alçant la copa i naturalment bevent-se-la. Durant tot el sopar la Miss Sophie ordena al seu majordom una beguda diferent per a cada plat, Xerés per a l'entrant, vi blanc per al peix, cava per al pollastre i Oporto per a les postres. Naturalment el majordom acaba més bufat com un cep. 

Cada vegada que Miss Sophie ordena una nova beguda, el majordom pregunta:
The same procedure as last year, Mr.Sophie?
I la senyora respon:
The same procedure as every year, James.

Acabat el sopar imaginar, la senyora de 90 anys indica al majordom que desitja anar-se'n al llit i el majordom pregunta:
-The same procedure as last year, Mr.Sophie?
-The same procedure as every year, James.
Finalment el majordom respon:
-Well, I'll do my very best.

El programa no dura molt, cap a un quart d'hora i es retransmet cada any des de 1963.
Per si vos interessa, aquí està el programa. La introducció està en alemany, pero no preocuparse que la resta està en anglès.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL