dijous, 2 de maig de 2013

TRENCAR EL CERCLE

Pitàgores va intentar de moltes maneres resoldre aquest enigma matemàtic, relacionar l'àrea d'un quadrat amb la d'un cercle. És un enigma irresolubre per a la ciència actual. Però a mi no m'interessa quadrar el cercle, jo vull trencar-lo, destruir-lo, entregar les seues restes als animals carronyers, cremar-les i escampar les seues cendres per l'univers. Perquè aquest cercle no és més que un ídem viciós, tancat, que no em deixa penetrar-hi, ni a mi ni a moltíssims de la meua generació. 

L'equació és senzilla, o jo la veig així i he d'advertir que les matemàtiques i jo som com l'oli i l'aigua. Ningú està disposat a donar feina a aquells que per desgràcia no vam nàixer amb una experiència innata, com que no tenim experiència ningú ens dona treball i ningú està disposat a, etc.. Perquè treball hi ha, malgrat el que diguen, però aquest treball també està tot copat per els babyboomers que han oblidat la immensa sort que tingueren en heretar un context força favorable i que nosaltres no em tingut eixa sort, què anem a fer?

Hi ha experts que opinen que tot és qüestió de temps, a mesura que vagen desapareixent les generacions que ocupen més espai en la piràmide demogràfica, hi haurà més opcions per als que venim espentant des de darrere. Però aquest argument també és una fal·làcia, perquè els que ocupem el vagó de cua no ens mantindrem joves i esplèndids eternament, sinó que el rellotge de caducitat continua corrent i com bé diu un amic, prompte serem massa vells per a ocupar determinats càrrecs i les generacions més joves, eixes que ara es caguen damunt, ens fagocitaran com a carnívors que som.

Per tant hi ha motius per a desesperar-se, estem en una cursa contra el temps i aquest sempre té les de guanyar. Ja podem córrer i córrer i maleir que els anys acabaran venint al damunt. Així que ara mateix tenim dos opcions, o descobrim la fórmula de convertir la no-experiència en experiència o violentem el cercle, com feu Alexandre en Gordion. Fa el mateix deslligar-lo com destruir-lo. 

2 comentaris: