VINT-I-NOVÉ DIA: GILETTA DE NARBONA

Així com havia previst, les mones han eixit pesades. Cal tindre gràcia per a pastar o preferisc culpar a la utilització de farina inadequada. Fa el mateix.

En un altre ordre de coses, l'últim llibre que he llegit és l'Elogi de l'Estupidesa d'Erasme de Rotterdam. Trobe que si Erasme haguera viscut hui, seria un senyoro que es dedica a ser políticament incorrecte darrere d'un avatar de Clint Eastwood. Donant veu a una personificació de l'Estupidesa, es dedica a dir per què tota la resta de la humanitat, excepte ell són estúpids. Però les paraules més lletges les guarda per a les dones que són estúpides per naturalesa. L'estupidesa també és una dona. És clar que l'Europa del Renaixement destacarà per moltes coses però no per la defensa de la igualtat i dels drets humans però això no vol dir que restem impassibles a estes opinions.

Al final s'inclou una carta que va escriure per a explicar-se davant de les crítiques que li feren i novament ens trobem davant d'un twitter parlant de la llibertat d'expressió per a insultar els més desfavorits i dels límits de l'humor, total perquè a la Inquisició no li havien agradat les seues crítiques. I novament es justifica dient que és un relat paròdic en què s'expressa no ell, sinó l'estupidesa, que és una dona.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL