DECÀLEG PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS

Per si els cartells, les pancartes, els megafons i la presència de polítics en cada acte no vos diuen res, estem en campanya electoral. Si voleu presentar-vos, aquí hi ha deu idees per a posar en pràctica.


1. "Dos cotxes en cada garatge i un pollastre en cada cassola". Com diria l'expresident Hoover. Presenta un programa el més abstracte possible, farcit d’idees que has llegit i recollit aquí i allà en publicacions hypsters, tals com desestacionalització o creixement sostenible, encara que no tingues ben bé clar de com es poden posar en pràctica. Són com una pamela d'eixes que es veuen en Ascot, incòmodes de dur però cridaneres.

2. "Els diners i els collons estan per a les ocasions". Promet tot el que pugues prometre més. Promet eximir d'impostos la tercera edat, que eixos són majoria. Promet dur el tren a Xàbia. Promet a les constructores que podran continuar destruint el territori. Alça tots els carrers, que parega que has fet alguna cosa els darrers anys. 

3. "El que es mou no ix a la foto". Hiberna durant tota la legislatura. No òbrigues la boca, no dugues endavant cap iniciativa, no critiques res del govern i no proposes res. Guarda totes les forces per a les deu setmanes abans de les eleccions.

4. "Fins a la sopa". Unes setmanes abans de les eleccions, acudeix a tots els actes possibles, siga una mostra de macramé, siga una conferència sobre la "Dansa contemporània en les tribus del Kilimanjaro". Estigues tot el dia en el carrer. A més temps estigues al carrer, tindràs més probabilitats de guanyar i menys probabilitats de què et caiga casa damunt. A partir de juny ja pots deixar de fingir que t'interessen les reunions de petanca dels francesos. 

5. "Gracias por venir". Si no hi ha prou actes per a què passeges el palmito, organitza'ls tu. Enrecorda-te'n de convidar els teus votants incondicionals, eixos que sempre et voten, igual prometes la piscina o la invasió de Polònia. Acompanya l'esdeveniment amb l'actuació d'alguna Norma Duval o algun cantautor, segons la teua ideologia.

6. "Deben de tener mucho cuidaito con esas cosas del interné". Estigues a totes les xarxes socials, fes-te una pàgina de facebook, un perfil de twitter i fins i tot un perfil de tuenti si cal. Publica les fotos de tots els actes als quals acudisques. "Cap acte sense foto" Publica o retuiteja tot allò que penge /tuitege la direcció del teu partit en Madrid o València. No tingues iniciatives pròpies que això està mal vist. Quan passen les eleccions, relega els teus perfils en les pàgines socials a l'oblit, no cal recordar-ho.

7. "El reciclatge, ara ja no tallem arbres, ara aprofitem el fem". Si ja has estat manant, promet tot allò que no has fet en la darrera legislatura. Obri tots els calaixos i presenta els mateixos projectes any rere any, la gent té la memòria curta. També pots combinar idees, per exemple: pistes de ciclisme i carrils-bici? Farem els carrils-bici en els carrers més empinats del poble. Reciclar el programa electoral et permetrà estalviar diners, per a les patxotxes, clar.

8. "Antes muerta que sencilla". La democràcia és com una versió de Supermodelo a peu de carrer,  així que renova l'armari, estrena un vestit en cada acte, pinta't com una porta, empapera tot el poble amb la teua foto, això és garantia de vots. Adopta postures poc casuals i que indiquen unió i victòria més pròpies dels Power Ranger

9. "Yo estoy en política para forrarme". Presenta't cada eleccions per un partit diferent, si hi ha algun partit de moda, dus-lo al poble. Fa igual si un any et presentes per la Falange i el següent pel Partit Comunista, la gent vota "la persona", no les ideologies i el teu objectiu és tocar mamella siga com siga.

10. "Lo que diga la rubia". La democràcia és en essència un sistema presidencialista de partits personalistes i facciosos. Pensa que estàs en una pel·lícula d'El Padrino. Faràs i diràs tot allò que diga el líder. Si el líder no és present, no òbrigues la boca i pregunta on és el líder. Si no tens més remei que contestar, parla del líder.

I un punt extra per als votants:

11. "Del Betis manque pierda". Les eleccions són com el futbol, hom no vota un partit per uns ideals, hom és d'un partit i va amb ell fins a la mort. Que es note que som hereus dels ibers. Si tens familiars en política, vota'ls, encara que no compartiu ideals. Al final sempre pot caure alguna cosa.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL