CORRUPCIÓ

La corrupció ja forma part del decorat de les nostres vides, es troba tan banalitzada que en la majoria de casos és força difícil reconèixer-la entre les distintes robes sota les que s'amaga. Aquesta mestra de la disfressa és una espècie de Tenorio dels nostres dies, puja als palaus i baixa a les cabanes sense fer fàstics a ningú. S'ha tornat tan habitual que rarament ningú no s'escandalitza en veure el veí fornicant amb la corrupció. 

Corrupció són els tratges de Camps o hipotecar el teu poble per lucrar-te,  però també ho són les comissions,  fer la vista grossa quan algú comet una infracció, evadir impostos. Qui no ha sentit mai això de: jo també ho faria?  i tants altres actes de les nostres vides diàries que són com els flocs de neu, per separat són inofensius però que tots plegats esdevenen devessalls que ens atropellen. I aquest parament ve d'aquest matí, quan la professora de Contextos ha comentat, i no li falta raó, que corrupció són els bolsos de Rita però també les pissarres electròniques, els canons, els portàtils que regalen les editorials als centres a canvi que els seus llibres de text siguen els utilitzats als centres. També és cert que seria una manera de suplir les mancances d'infraestructures que l'Administració òbvia, però baix la catifa hi ha molt més com per exemple viatges a Cancun per als professors. 

Els polítics no són més que el reflex de la societat que governen, de fet sorgeixen d'eixa mateixa societat, no venen de cap planeta amb una nau espacial ni naixen de verges per redimir-nos. D'una societat corrupta no poden nàixer polítics honrats, ni  en una educació corrupta van a formar-se mai individus democràticament responsables.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL