HA ARRIBAT EL CARNESTOLTES!



Atenció. Atenció. Per ordre del Burgmestre es fa saber, que hui 11 de novembre (11-11) a les 11 i 11 comença oficialment el Carnestoltes!! La Cinquena Estació com és coneguda popularment.  Estan bojos aquests gots! Doncs si, perquè des d'avui fins el dimecres de Cendra qualsevol dia pot ser declarat l'Estat de Festa. Però bé, qualsevol dia a l'atzar no, que estem parlant d'alemanys. Seran dies prèviament estipulats i gairebé propers als actes centrals que tenen lloc al febrer, q si no, es perdria productivitat laboral.  I jo que ja m'havia imaginat eixint un dia al carrer i trobar-me gent disfressada, bevent pel carrer, carrosses, gegants i tot eixe atrezzo.


Aquesta festa que tan poc alemanya sembla, es celebra principalment a Colònia, Düsseldorf i Mainz (Magúncia). Tot i que justament, aquesta regió és la menys alemanya de totes les Alemanyes. La festa és tan antiga com la pròpia ciutat de Colònia, ja que és la versió cristianitzada de les antigues Saturnals, aquelles festes romanes, que se celebraven entre desembre i gener i en les que per un dia els papers s'invertien, els esclaus eren alliberats i les dones podien exercir la política, els camperols menjar amb els patricis i els obles colonitzats eren per un dia, un poc més romans. Aquesta festa unida amb antigues festivitats propiciatòries germàniques configurà el Carnestoltes renà, les quals continuaren en l'Edat Mitjana, oferint a la població una vàlvula d'escapament al ferri control moral de l'Església. Tot i que com quasi totes les festes mil·lenàries, en el segle XIX va ser sotmesa a una reforma que fes la festa més burgesa i cara.

Hui per tant es proclamarà la Fallera Major...vull dir, es proclamaran la Donzella, el Príncep i el Bauer (granger o camperol)  de la festa. Càrrec que, per suposat està a l'abast d'aquells que puguen permetres-ho


Així que pel moment estem en un estat festiu latent, qualsevol dia pot esclatar. Un poc d'alegria en Aquesta Alemanya en la que la majoria de les coses estan verboten, la paraula més trista i que més he vist escrita per aquí (prohibit).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL